SKIP JOURNEY

The
Journey

Μέσα σε 40 εβδομάδες, μία νέα ζωή έρχετε στον κόσμο. Σε αυτή τη διαδρομή, μία σειρά απο προληπτικούς ελέγχους μας δίνει μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα του εμβρύου.

It's a new-life journey
THE JOURNEY
It's about life.
THE CENTER
Let's meet.
Ιωάννης
Σπηλιόπουλος

Ως ιατρός και αφοσιωμένος πατέρας δίδυμων κοριτσιών, μπορώ να σας πω τι σημαίνει θετική ιατρική εμπειρία για εμένα. Σημαίνει ότι όλες οι γυναίκες αντιμετωπίζονται με την ίδια προσοχή, ευγένεια και σεβασμό που προσέφερα στην ίδια μου τη γυναίκα. Η υπέρμετρη αγάπη στα παιδιά με οδήγησε στον μαγικό κόσμο της εμβρυομητρικής ιατρικής.

Η πολυετής εκπαίδευση μου έμαθε όλα αυτά που ξέρω, η μακροχρόνια εμπειρία μου δίδαξε την ασφάλεια αυτών που δεν ξέρω.

Με ανεξάντλητο μεράκι, καθημερινά αντιμετωπίζω με ασφάλεια και στέκομαι με περηφάνεια απέναντι στο μεγαλείο που λέγεται ζωή.

Στόχος μας δεν είναι να είμαστε απλά οι καλύτεροι, σκοπός μας είναι η αντιμετώπιση όλων των εγκύων να είναι ανθρώπινη και ιατρικά η καλύτερη.

Αντιμετωπίζουμε όλες τις υποψήφιες μητέρες εξατομικευμένα, προασπίζοντας και τιμώντας τη διαφορετικότητα.

Κοντά σας στη χαρά το καλού αποτελέσματος, δίπλα σας ανθρώπινα σε μια δύσκολη στιγμή.

Σας προσκαλώ προσωπικά, σε μια εμπειρία για την οποία θα αξίζει να χαμογελάτε.

THE JOURNEY TAKE THE TOUR

Δείτε την σταδιακή ανάπτυξη του εμβρύου,
και ενημερωθείτε για το είδος των εξετάσεων ανά εβδομάδα.

Σύνδρομο Diamond Blackfan Anemia(DBA-Αναιμία Ντάιαμοντ Μπλάκφαν)

Ένα από τα σπανιότερα σύνδρομα είναι η αναιμία Diamond Blackfan (DBA). Η κύρια λειτουργία του μυελού των οστών είναι η παραγωγή νέων κυττάρων αίματος. Στην αναιμία Diamond-Blackfan, δυσλειτουργίες του μυελού των οστών αδυνατούν να παράγουν αρκετά ερυθρά αιμοσφαίρια από το μυελό των οστών, τα οποία μεταφέρουν οξυγόνο στους ιστούς του σώματος.

Η ετήσια επίπτωση της αναιμίας BDA στον ευρωπαϊκό γενικό πληθυσμό είναι περίπου 1/150.000. Αυτή η σπάνια ασθένεια, η οποία προσβάλλει εξίσου και τα δύο φύλα, εντοπίζεται συνήθως κατά τα πρώτα δύο χρόνια ζωής, στην πρώιμη βρεφική και παιδική ηλικία.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα της αναιμίας περιλαμβάνουν κόπωση, αδυναμία, και ένα ασυνήθιστα χλωμό εμφάνιση (ωχρότητα).

Πολλοί ασθενείς με DBA αναφέρουν παράλληλα και ποικίλες σωματικές ανωμαλίες που σχετίζονται με δυσλειτουργία του μυελού των οστών τους.

  • 48% έχουν τουλάχιστον μια σωματική ανωμαλία
  • 23% παρουσιάζουν πάνω από μια ανωμαλία
  • 41% έχουν ανωμαλίες στο πρόσωπο και στο κεφάλι
  • 36% έχουν ανωμαλίες στα άνω άκρα, τις παλάμες, κυρίως στον αντίχειρα
  • 31% παρουσιάζουν ανωμαλίες στο γεννητικό – ουροποιητικό σύστημα
  • 27% έχουν καρδιακές ανωμαλίες
  • 21% έχουν μικρό ύψος.
Αιτιολογία

Παρόλο που η αιτιολογία της δεν είναι ξεκάθαρη, φαίνεται η έλλειψη ερυθρών αιμοσφαιρίων να οφείλεται στους γεννήτορες της παραγωγής ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Τουλάχιστον έξι γονιδιακές μεταλλάξεις RPS24 έχουν ταυτοποιηθεί σε άτομα με Diamond-Blackfan αναιμία. Αυτές οι μεταλλάξεις πιστεύεται ότι επηρεάζουν τη σταθερότητα ή τη λειτουργία της πρωτεΐνης RPS24. Η έλλειψη της λειτουργίας ριβοσωμικής πρωτεΐνης μπορεί να αυξήσει την αυτό-καταστροφή των κυττάρων του αίματος που σχηματίζονται στο μυελό των οστών, με αποτέλεσμα χαμηλό αριθμό ερυθρών αιμοσφαιρίων (αναιμία).

Διάγνωση

Κάποια διαγνωστικά κριτήρια για να διαγνωστεί η DBA είναι:

  1. ορθόχρωμη – μακροκυτταρική αναιμία που παρουσιάζεται στο 90% των περιπτώσεων τους πρώτους 12 μήνες ζωής
  2. δικτυοκυτταροπενία
  3. μυελός με ανεπάρκεια παραγωγής ερυθρών αιμοσφαιρίων
  4. αυξημένα επίπεδα ερυθροβλάστωσης
  5. κανονικό ή ελαφρώς μειωμένο ποσοστό λευκών αιμοσφαιρίων
  6. κανονικό ή μειωμένο ποσοστό αιμοπετάλιων. Συνήθως η εμβρυική αιμοσφαιρίνη είναι αυξημένη.

Η DBA δεν οφείλεται σε έλλειψη σιδήρου, βιταμίνης Β-12 ή φολικού οξέως, εφόσον όλα φαίνεται να υπάρχουν σε αυξημένα επίπεδα σε αυτούς τους ασθενείς. Επιπροσθέτως, ένα ένζυμο των ερυθρών αιμοσφαιρίων (ADA), η παρουσία του οποίου είναι αυξημένη σε πολλούς ασθενείς με DBA, δεν αποτελεί διαγνωστικό κριτήριο για την εμφάνιση ή μη της DBA. Προς το παρόν, η εξέταση για το ένζυμο ADA βοηθάει στη διάκριση της DBA από άλλες αναιμίες.

Θεραπεία

Η μόνη ριζική θεραπεία για την αναιμία Blackfan-Diamond είναι η μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων ομφάλιου λώρου από συμβατό δότη, που έχει ήδη εφαρμοστεί σε 4 χρονών αγοράκι στην Ισπανία.

Μέχρι πρόσφατα, κύριες θεραπείες ήταν οι περιοδικές μεταγγίσεις ερυθρών αιμοσφαιρίων, οι οποίες επηρεάζουν σαφώς την ποιότητα ζωής του ασθενούς και η μακροπρόθεσμη θεραπεία με κορτικοστεροειδή, η οποία δεν είναι ανεκτή σε όλες τις περιπτώσεις.