SKIP JOURNEY

The
Journey

Μέσα σε 40 εβδομάδες, μία νέα ζωή έρχετε στον κόσμο. Σε αυτή τη διαδρομή, μία σειρά απο προληπτικούς ελέγχους μας δίνει μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα του εμβρύου.

It's a new-life journey
THE JOURNEY
It's about life.
THE CENTER
Let's meet.
Ιωάννης
Σπηλιόπουλος

Ως ιατρός και αφοσιωμένος πατέρας δίδυμων κοριτσιών, μπορώ να σας πω τι σημαίνει θετική ιατρική εμπειρία για εμένα. Σημαίνει ότι όλες οι γυναίκες αντιμετωπίζονται με την ίδια προσοχή, ευγένεια και σεβασμό που προσέφερα στην ίδια μου τη γυναίκα. Η υπέρμετρη αγάπη στα παιδιά με οδήγησε στον μαγικό κόσμο της εμβρυομητρικής ιατρικής.

Η πολυετής εκπαίδευση μου έμαθε όλα αυτά που ξέρω, η μακροχρόνια εμπειρία μου δίδαξε την ασφάλεια αυτών που δεν ξέρω.

Με ανεξάντλητο μεράκι, καθημερινά αντιμετωπίζω με ασφάλεια και στέκομαι με περηφάνεια απέναντι στο μεγαλείο που λέγεται ζωή.

Στόχος μας δεν είναι να είμαστε απλά οι καλύτεροι, σκοπός μας είναι η αντιμετώπιση όλων των εγκύων να είναι ανθρώπινη και ιατρικά η καλύτερη.

Αντιμετωπίζουμε όλες τις υποψήφιες μητέρες εξατομικευμένα, προασπίζοντας και τιμώντας τη διαφορετικότητα.

Κοντά σας στη χαρά το καλού αποτελέσματος, δίπλα σας ανθρώπινα σε μια δύσκολη στιγμή.

Σας προσκαλώ προσωπικά, σε μια εμπειρία για την οποία θα αξίζει να χαμογελάτε.

THE JOURNEY TAKE THE TOUR

Δείτε την σταδιακή ανάπτυξη του εμβρύου,
και ενημερωθείτε για το είδος των εξετάσεων ανά εβδομάδα.

Υποφωσφατασία

Συχνότητα
  • Η υποφωσφατασία είναι μια κληρονομική διαταραχή που επηρεάζει την ανάπτυξη των οστών και των οδόντων. Μπορεί να εκδηλωθεί οποιαδήποτε χρονική στιγμή, από πριν από τη γέννηση μέχρι την ενήλικο ζωή.
  • Προγεννητικός τύπος: 1 στις 100.000 γεννήσεις.
  • Μεταγεννητικός τύπος: 1 στις 10.000 γεννήσεις
Υπερηχογραφική διάγνωση

Στον προγεννητικό τύπο εμφανίζεται σοβαρή μικρομελία, έντονη θωρακική υποπλασία και διάχυτη έλλειψη οστεοποίησης (μειωμένη υπερηχογένεια) σε όλα τα οστά, με εξαίρεση τις κλείδες.

Διερεύνηση
  • Λεπτομερής υπερηχογραφικός έλεγχος.
  • Η υποφωσφατασία οφείλεται σε μεταλλάξεις στο γονίδιο ALPL, με αποτέλεσμα την παραγωγή παθολογικής μορφής αλκαλικής φωσφατάσης, η οποία αδυνατεί να συμμετέχει αποτελεσματικά στη διαδικασία οστεοποίησης. Ο βαθμός της βλάβης ποικίλλει και η δριμύτητα κυμαίνεται από μη εμφανείς περιπτώσεις, διεγνωσμένες βάσει βιοχημικών ευρημάτων, σε θανάσιμες περιπτώσεις που ανιχνεύονται στο έμβρυο.
  • Εάν η μετάλλαξη είναι γνωστή στην οικογένεια, η προγεννητική διάγνωση πραγματοποιείται μέσω λήψης χοριακών λαχνών και ανάλυσης DNΑ.
Παρακολούθηση

Εάν η κύηση συνεχιστεί, η παρακολούθηση θα είναι η καθιερωμένη.

Τοκετός

Καθιερωμένη μαιευτική φροντίδα και τοκετός.

Πρόγνωση
  • Προγεννητικός τύπος: θανάσιμος λόγω σοβαρής πνευμονικής υποπλασίας.
  • Μεταγεννητικός τύπος: μπορεί να εκδηλωθεί στην παιδική ηλικία ή ενήλικο ζωή. Τα πάσχοντα παιδιά ίσως έχουν κοντό ανάστημα με κυρτωμένα πόδια, τα οποία απομακρύνονται μεταξύ τους όταν ενώνονται τα γόνατα. Μεγέθυνση εμφανίζουν ο καρπός και οι αρθρώσεις των αστραγάλων, ενώ το κεφάλι έχει παθολογικό σχήμα κρανίου. Στην ενήλικο ζωή, υπάρχει πρόωρη απώλεια οδόντων και επαναλαμβανόμενα κατάγματα στο πόδι και στα μηριαία οστά που οδηγούν σε χρόνιο άλγος.
Επανεμφάνιση
  • Ο προγεννητικός τύπος είναι αυτοσωματικός υπολειπόμενος: 25%.
  • Ο μεταγεννητικός τύπος είναι είτε αυτοσωματικός υπολειπόμενος είτε αυτοσωματικός επικρατής: 25% ή 50%.

 

Πηγή: The Fetal Medicine Foundation