SKIP JOURNEY

The
Journey

Μέσα σε 40 εβδομάδες, μία νέα ζωή έρχετε στον κόσμο. Σε αυτή τη διαδρομή, μία σειρά απο προληπτικούς ελέγχους μας δίνει μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα του εμβρύου.

It's a new-life journey
THE JOURNEY
It's about life.
THE CENTER
Let's meet.
Ιωάννης
Σπηλιόπουλος

Ως ιατρός και αφοσιωμένος πατέρας δίδυμων κοριτσιών, μπορώ να σας πω τι σημαίνει θετική ιατρική εμπειρία για εμένα. Σημαίνει ότι όλες οι γυναίκες αντιμετωπίζονται με την ίδια προσοχή, ευγένεια και σεβασμό που προσέφερα στην ίδια μου τη γυναίκα. Η υπέρμετρη αγάπη στα παιδιά με οδήγησε στον μαγικό κόσμο της εμβρυομητρικής ιατρικής.

Η πολυετής εκπαίδευση μου έμαθε όλα αυτά που ξέρω, η μακροχρόνια εμπειρία μου δίδαξε την ασφάλεια αυτών που δεν ξέρω.

Με ανεξάντλητο μεράκι, καθημερινά αντιμετωπίζω με ασφάλεια και στέκομαι με περηφάνεια απέναντι στο μεγαλείο που λέγεται ζωή.

Στόχος μας δεν είναι να είμαστε απλά οι καλύτεροι, σκοπός μας είναι η αντιμετώπιση όλων των εγκύων να είναι ανθρώπινη και ιατρικά η καλύτερη.

Αντιμετωπίζουμε όλες τις υποψήφιες μητέρες εξατομικευμένα, προασπίζοντας και τιμώντας τη διαφορετικότητα.

Κοντά σας στη χαρά το καλού αποτελέσματος, δίπλα σας ανθρώπινα σε μια δύσκολη στιγμή.

Σας προσκαλώ προσωπικά, σε μια εμπειρία για την οποία θα αξίζει να χαμογελάτε.

THE JOURNEY TAKE THE TOUR

Δείτε την σταδιακή ανάπτυξη του εμβρύου,
και ενημερωθείτε για το είδος των εξετάσεων ανά εβδομάδα.

Kατασκευαστικές ανωμαλίες

Διχοριονικά δίδυμα

Η συχνότητα  των ανωμαλιών ανά έμβρυο είναι η ίδια με εκείνη των μονήρων κυήσεων (2%) και ως εκ τούτου ο κίνδυνος ανωμαλίας σε τουλάχιστον ένα έμβρυο είναι 2 φορές υψηλότερος (4%), συγκριτικά με μία μονήρη εγκυμοσύνη. Σε 10% των περιπτώσεων επηρεάζονται αμφότερα τα έμβρυα (συμμετρικά) και στο 90% επηρεάζεται μόνο ένα έμβρυο (ασύμμετρα).

Μονοχοριονικά δίδυμα

Η συχνότητα των ανωμαλιών ανά έμβρυο είναι 2 φορές υψηλότερη σε σχέση με τις μονήρεις κυήσεις και συνεπώς ο κίνδυνος ανωμαλίας σε τουλάχιστον ένα έμβρυο είναι 4 φορές υψηλότερος (8%), συγκριτικά  με μία μονήρη εγκυμοσύνη. Σε 20% των περιπτώσεων αμφότερα τα έμβρυα επηρεάζονται (συμμετρικά) και σε 80% επηρεάζεται μόνο ένα έμβρυο (ασύμμετρα).

Αντιμετώπιση κυήσεων με πάσχον ένα έμβρυο από ανωμαλία
  • Αυτές οι εγκυμοσύνες μπορούν να αντιμετωπιστούν με στάση αναμονής ή με εκλεκτική εμβρυομείωση του μη φυσιολογικού δίδυμου.
  • Σε περιπτώσεις όπου η ανωμαλία είναι μη θανατηφόρα, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό μειονέκτημα, οι γονείς πρέπει να αποφασίσουν, εάν το πιθανό βάρος ενός παιδιού με αναπηρία είναι αρκετό για να διακινδυνεύσει την απώλεια του φυσιολογικού δίδυμου παιδιού από τις επιπλοκές που σχετίζονται με τη εμβρυομείωση.
  • Σε περιπτώσεις όπου η ανωμαλία είναι θανατηφόρα, ίσως είναι καλύτερο να αποφευχθούν οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την εκλεκτική εμβρυομείωση, εκτός εάν η ίδια η κατάσταση απειλεί την επιβίωση του φυσιολογικού δίδυμου. Για παράδειγμα, στην ανεγκεφαλία ή στην τρισωμία 18 (με συνοδό οισοφαγική ατρησία ή διαφραγματοκήλη), υπάρχει κίνδυνος >50% ανάπτυξης πολυϋδραμνίου στις 24-26 εβδομάδες κύησης, τοποθετώντας το φυσιολογικό δίδυμο σε υψηλό κίνδυνο προώρου τοκετού και συνοδούςς θνησιμότητας και νοσηρότητας .
Εκλεκτική  εμβρυομείωση σε διχοριονικά δίδυμα
  • Η εμβρυομείωση  μπορεί να πραγματοποιηθεί με ενδοκαρδιακή έγχυση χλωριούχου καλίου.
  • Εμβρυομείωση στις 11-14 εβδομάδες: κίνδυνος αποβολής 7% και κίνδυνος γέννησης <32 εβδομάδες 6%.
  • Εμβρυομείωση στις ≥16 εβδομάδες: κίνδυνος αποβολής 14% και κίνδυνος γέννησης <32 εβδομάδες 20%.
  • Η εμβρυομείωση στις 32 εβδομάδες: αυτό είναι μια νόμιμη επιλογή σε ορισμένες χώρες και αποτρέπει τους κινδύνους αποβολής και πρώιμου προώρου τοκετού.
Εκλεκτική  εμβρυομείωση σε μονοχοριονικά δίδυμα
  • Η εμβρυομείωση μπορεί να πραγματοποιηθεί με έμφραξη των αγγείων του ομφαλίου λώρου μέσω ενδοσκοπικού laser, υπερηχογραφικά καθοδηγούμενης διπολικής λαβίδας ή ραδιοσυχνοτήτων.
  • Η εμβρυομείωση σε ≥16 εβδομάδες: κίνδυνος αποβολής 20% και κίνδυνος γέννησης <32 εβδομάδες 20%.

 

Πηγή: The Fetal Medicine Foundation