SKIP JOURNEY

The
Journey

Μέσα σε 40 εβδομάδες, μία νέα ζωή έρχετε στον κόσμο. Σε αυτή τη διαδρομή, μία σειρά απο προληπτικούς ελέγχους μας δίνει μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα του εμβρύου.

It's a new-life journey
THE JOURNEY
It's about life.
THE CENTER
Let's meet.
Ιωάννης
Σπηλιόπουλος

Ως ιατρός και αφοσιωμένος πατέρας δίδυμων κοριτσιών, μπορώ να σας πω τι σημαίνει θετική ιατρική εμπειρία για εμένα. Σημαίνει ότι όλες οι γυναίκες αντιμετωπίζονται με την ίδια προσοχή, ευγένεια και σεβασμό που προσέφερα στην ίδια μου τη γυναίκα. Η υπέρμετρη αγάπη στα παιδιά με οδήγησε στον μαγικό κόσμο της εμβρυομητρικής ιατρικής.

Η πολυετής εκπαίδευση μου έμαθε όλα αυτά που ξέρω, η μακροχρόνια εμπειρία μου δίδαξε την ασφάλεια αυτών που δεν ξέρω.

Με ανεξάντλητο μεράκι, καθημερινά αντιμετωπίζω με ασφάλεια και στέκομαι με περηφάνεια απέναντι στο μεγαλείο που λέγεται ζωή.

Στόχος μας δεν είναι να είμαστε απλά οι καλύτεροι, σκοπός μας είναι η αντιμετώπιση όλων των εγκύων να είναι ανθρώπινη και ιατρικά η καλύτερη.

Αντιμετωπίζουμε όλες τις υποψήφιες μητέρες εξατομικευμένα, προασπίζοντας και τιμώντας τη διαφορετικότητα.

Κοντά σας στη χαρά το καλού αποτελέσματος, δίπλα σας ανθρώπινα σε μια δύσκολη στιγμή.

Σας προσκαλώ προσωπικά, σε μια εμπειρία για την οποία θα αξίζει να χαμογελάτε.

THE JOURNEY TAKE THE TOUR

Δείτε την σταδιακή ανάπτυξη του εμβρύου,
και ενημερωθείτε για το είδος των εξετάσεων ανά εβδομάδα.

Διάταση των πλαγίων κοιλιών του εγκεφάλου

Η κοιλιομεγαλία του εγκεφάλου αφορά διάταση των πλαγίων κοιλιών του εγκεφάλου και υποδιαιρείται σε ήπια, μέτρια και σοβαρή επί τη βάσει του κοιλιακού πλάτους:  10-12 mm, 12-15 mm και περισσότερο από 15 mm, αντίστοιχα.

Επιβάλλεται λεπτομερής εξέταση της ανατομίας του εμβρύου, ειδικά του εγκεφάλου, για την ανίχνευση άλλων ανωμαλιών, έλεγχος καρυοτύπου του εμβρύου και έλεγχος συγγενών λοιμώξεων.

Συνίσταται σειρά υπερηχογραφημάτων, κάθε 2-3 εβδομάδες, για τον καθορισμό της εξέλιξης της κοιλιομεγαλίας.

Σε λίγες περιπτώσεις, με φαινομενικά απομονωμένη ήπια έως μέτρια κοιλιομεγαλία μπορεί να υπάρχει μια υποκείμενη εγκεφαλική ανωμαλία ανάπτυξης (όπως lissencephaly) ή καταστροφική βλάβη (όπως περικοιλιακή λευκομαλακία).

Κατά συνέπεια, μπορεί να είναι χρήσιμη η  μαγνητική τομογραφία στις 30 εβδομάδες κύησης η οποία  μπορεί να εντοπίσει τέτοιες βλάβες.

Μεμονωμένη ήπια κοιλιομεγαλία (10-12 mm) συνδέεται γενικά με καλή πρόγνωση και η νευρολογική  ανάπτυξη δεν είναι διαφορετική από έμβρυα χωρίς κοιλιομεγαλία.

Διαταραγμένη νευρολογική ανάπτυξη  παρατηρείται σε περίπου 15% των περιπτώσεων με μέτρια κοιλιομεγαλία (13-15 mm) και σε ποσοστό μέχρι 50% των περιπτώσεων με σοβαρή κοιλιομεγαλία (> 15 mm).

Μεµονωµένη κοιλιοµεγαλία αυξάνει τον κίνδυνο για το σύνδροµο Down 3,8 φορές.

Συνιστάται αμνιοπαρακέντηση +μοριακός καρυότυπος του εμβρύου προς αποκλεισμό χρωμοσωμικών ανωμαλιών και γενετικών συνδρόμων.