SKIP JOURNEY

The
Journey

Μέσα σε 40 εβδομάδες, μία νέα ζωή έρχετε στον κόσμο. Σε αυτή τη διαδρομή, μία σειρά απο προληπτικούς ελέγχους μας δίνει μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα του εμβρύου.

It's a new-life journey
THE JOURNEY
It's about life.
THE CENTER
Let's meet.
Ιωάννης
Σπηλιόπουλος

Ως ιατρός και αφοσιωμένος πατέρας δίδυμων κοριτσιών, μπορώ να σας πω τι σημαίνει θετική ιατρική εμπειρία για εμένα. Σημαίνει ότι όλες οι γυναίκες αντιμετωπίζονται με την ίδια προσοχή, ευγένεια και σεβασμό που προσέφερα στην ίδια μου τη γυναίκα. Η υπέρμετρη αγάπη στα παιδιά με οδήγησε στον μαγικό κόσμο της εμβρυομητρικής ιατρικής.

Η πολυετής εκπαίδευση μου έμαθε όλα αυτά που ξέρω, η μακροχρόνια εμπειρία μου δίδαξε την ασφάλεια αυτών που δεν ξέρω.

Με ανεξάντλητο μεράκι, καθημερινά αντιμετωπίζω με ασφάλεια και στέκομαι με περηφάνεια απέναντι στο μεγαλείο που λέγεται ζωή.

Στόχος μας δεν είναι να είμαστε απλά οι καλύτεροι, σκοπός μας είναι η αντιμετώπιση όλων των εγκύων να είναι ανθρώπινη και ιατρικά η καλύτερη.

Αντιμετωπίζουμε όλες τις υποψήφιες μητέρες εξατομικευμένα, προασπίζοντας και τιμώντας τη διαφορετικότητα.

Κοντά σας στη χαρά το καλού αποτελέσματος, δίπλα σας ανθρώπινα σε μια δύσκολη στιγμή.

Σας προσκαλώ προσωπικά, σε μια εμπειρία για την οποία θα αξίζει να χαμογελάτε.

THE JOURNEY TAKE THE TOUR

Δείτε την σταδιακή ανάπτυξη του εμβρύου,
και ενημερωθείτε για το είδος των εξετάσεων ανά εβδομάδα.

Κοιλιακές κύστεις

Οι κοιλιακές κυστικές μάζες είναι συχνά ευρήματα στην υπερηχογραφική εξέταση. Ανωμαλίες της νεφρικής οδού ή διάταση του εντέρου είναι οι πιο κοινές αιτίες, παρά το γεγονός ότι κυστικές δομές μπορεί να προκύψουν από το χοληφόρο δένδρο, τις ωοθήκες, τη μήτρα ή το μεσεντέριο. Η ορθή διάγνωση των ανωμαλιών αυτών μπορεί να μην είναι δυνατή με υπερηχογραφικό έλεγχο, αλλά η πιο πιθανή διάγνωση προκύπτει από τη θέση της κύστης, τη σχέση της με άλλες δομές και τη φυσιολογική κατασκευή των άλλων οργάνων.

Κύστεις χοληδόχου πόρου

Οι κύστεις του χοληδόχου πόρου αντιπροσωπεύουν κυστική διάταση του κοινού χοληδόχου πόρου. Προγεννητικά, η διάγνωση μπορεί να γίνει υπερηχογραφικά με την επίδειξη μιας κύστης στην άνω δεξιά πλευρά της κοιλιάς του εμβρύου. Υπάρχει επικοινωνία μεταξύ του χοληδόχου πόρου και της κύστης. Η απουσία πολυϋδραμνίου ή περίσταλσης του εντέρου μπορεί να βοηθήσει στη διαφορική διάγνωση της κατάστασης από τις διαταραχές του εντέρου. Μετά τη γέννηση, η έγκαιρη διάγνωση και αφαίρεση της κύστης μπορεί να προλάβει την ανάπτυξη χολικής κίρρωσης, πυλαίας υπέρτασης, σχηματισμού λίθων ή αδενοκαρκινώματος. Η διεγχειρητική θνησιμότητα είναι περίπου 10%.

Μεσεντερικές ή κύστεις επιπλόου

Αυτές οι κύστεις μπορεί να αντιπροσωπεύουν απόφραξη λεμφικής αποστράγγισης. Η περιεκτικότητα του υγρού μπορεί να είναι ορώδες, χυλώδες ή αιμορραγικό. Πριν τον τοκετό, η διάγνωση τίθεται από το εύρημα μιας μονόχωρης κυστικής βλάβης ποικίλου μεγέθους, συνήθως της μέσης γραμμής και φέρουσα διαφραγμάτια Η συμπαγής εμφάνιση μπορεί να είναι απότοκος αιμορραγίας. Η αναρρόφηση πριν από τον τοκετό μπορεί να ληφθεί υπόψη σε περιπτώσεις μαζικών κύστεων που προκαλούν θωρακική συμπίεση. Η μεταγεννητική διαχείριση είναι συντηρητική και χειρουργική επέμβαση χρησιμοποιείται μόνο σε περιπτώσεις με συμπτώματα απόφραξης εντέρου ή οξέος κοιλιακού άλγους μετά από συστροφή ή αιμορραγία εντός της κύστης. Η πλήρης εκτομή των κύστεων μπορεί να μην είναι δυνατή εξαιτίας της εγγύτητας των μεγάλων αιμοφόρων αγγείων και μέχρι και σε 20% των περιπτώσεων εμφανίζεται υποτροπή μετά από χειρουργική επέμβαση. Παρόλο που έχει περιγραφεί κακοήθης εξαλλαγή στις μεσεντερικές κύστεις, αυτό είναι σπάνιο.

Ηπατικές κύστεις

Οι ηπατικές κύστες εντοπίζονται συνήθως στο δεξιό λοβό του ήπατος. Είναι αρκετά σπάνιες και προέρχονται από απόφραξη του ηπατικού χοληφόρου συστήματος. Εμφανίζονται ως μονόχωρεις, ενδοηπατικές κύστεις, και είναι συνήθως ασυμπτωματικές, αν και σπάνια μπορεί να εμφανίσουν επιπλοκές, όπως λοιμώξεις ή αιμορραγίες. Οι ηπατικές κύστες εντοπίζονται στο 30% των περιπτώσεων ενηλίκων πολυκυστικών νεφρών.

Κύστεις διπλασιασμού του εντέρου

Αυτές είναι αρκετά σπάνιες και μπορεί να εντοπιστούν κατά μήκος ολόκληρου του γαστρεντερικού σωλήνα. Εμφανίζονται υπερηχογραφικά ως σωληνοειδείς ή κυστικές δομές μεταβλητού μεγέθους. Μπορεί να είναι μεμονωμένες ή να συνδυαστούν με άλλες γαστρεντερικές δυσμορφίες. Το πάχος του μυϊκού τοιχώματος των κύστεων και η παρουσία περισταλτισμού μπορεί να διευκολύνει τη διάγνωση. Μετά τον τοκετό, πραγματοποιείται χειρουργική εξαίρεση.

 

Πηγή: The Fetal Medicine Foundation