SKIP JOURNEY

The
Journey

Μέσα σε 40 εβδομάδες, μία νέα ζωή έρχετε στον κόσμο. Σε αυτή τη διαδρομή, μία σειρά απο προληπτικούς ελέγχους μας δίνει μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα του εμβρύου.

It's a new-life journey
THE JOURNEY
It's about life.
THE CENTER
Let's meet.
Ιωάννης
Σπηλιόπουλος

Ως ιατρός και αφοσιωμένος πατέρας δίδυμων κοριτσιών, μπορώ να σας πω τι σημαίνει θετική ιατρική εμπειρία για εμένα. Σημαίνει ότι όλες οι γυναίκες αντιμετωπίζονται με την ίδια προσοχή, ευγένεια και σεβασμό που προσέφερα στην ίδια μου τη γυναίκα. Η υπέρμετρη αγάπη στα παιδιά με οδήγησε στον μαγικό κόσμο της εμβρυομητρικής ιατρικής.

Η πολυετής εκπαίδευση μου έμαθε όλα αυτά που ξέρω, η μακροχρόνια εμπειρία μου δίδαξε την ασφάλεια αυτών που δεν ξέρω.

Με ανεξάντλητο μεράκι, καθημερινά αντιμετωπίζω με ασφάλεια και στέκομαι με περηφάνεια απέναντι στο μεγαλείο που λέγεται ζωή.

Στόχος μας δεν είναι να είμαστε απλά οι καλύτεροι, σκοπός μας είναι η αντιμετώπιση όλων των εγκύων να είναι ανθρώπινη και ιατρικά η καλύτερη.

Αντιμετωπίζουμε όλες τις υποψήφιες μητέρες εξατομικευμένα, προασπίζοντας και τιμώντας τη διαφορετικότητα.

Κοντά σας στη χαρά το καλού αποτελέσματος, δίπλα σας ανθρώπινα σε μια δύσκολη στιγμή.

Σας προσκαλώ προσωπικά, σε μια εμπειρία για την οποία θα αξίζει να χαμογελάτε.

THE JOURNEY TAKE THE TOUR

Δείτε την σταδιακή ανάπτυξη του εμβρύου,
και ενημερωθείτε για το είδος των εξετάσεων ανά εβδομάδα.

Χοριοαγγείωμα

Συχνότητα

1 στις 5.000 γεννήσεις.

Υπερηχογραφική διάγνωση
  • Υπο- ή υπερηχοϊκή, καλώς περιγεγραμμένη μάζα, η οποία συνήθως βρίσκεται κάτω από την χοριονική πλάκα κοντά στην πρόσφυση του ομφάλιου λώρου και συχνά προεξέχει μέσα στην αμνιακή κοιλότητα.
  • Το έγχρωμο Doppler επιδεικνύει μεγάλα αγγειακά κανάλια γύρω και μέσα στον όγκο.
Συνοδές ανωμαλίες

Μεγάλοι όγκοι μπορεί να οδηγήσουν σε εμβρυϊκή αναιμία και θρομβοκυττοπενία (λόγω της δέσμευσης των ερυθρών αιμοσφαιρίων και των αιμοπεταλίων από τον όγκο), εμβρυϊκή καρδιακή ανεπάρκεια, ύδρωπα και πλακουντομεγαλία (λόγω υπερδυναμικής κυκλοφορίας ως αποτέλεσμα αρτηριοφλεβικής παράκαμψης), πολυϋδραμνίου (λόγω άμεσης διαπίδυσης στο αμνιακό υγρό και λόγω εμβρυϊκής πολυουρίας, δευτεροπαθώς   από την υπερδυναμική κυκλοφορία) και σύνδρομο μητρικού καθρέφτη (γενικευμένη υπερφόρτωση υγρών και προεκλαμψία).

Διερεύνηση

Λεπτομερής υπερηχογραφικός έλεγχος, συμπεριλαμβανομένου της ηχοκαρδιογραφίας για την εκτίμηση της καρδιακής λειτουργίας και μέτρηση της μέγιστης συστολικής ταχύτητας της μέσης εγκεφαλικής αρτηρίας (MCA PSV) για τη διάγνωση της εμβρυϊκής αναιμίας.

Παρακολούθηση
  • Υπερηχογραφήματα κάθε 2 έως 3 εβδομάδες για την εκτίμηση της ανάπτυξης του όγκου, της καρδιακής λειτουργίας, της MCA PSV και του όγκου του αμνιακού υγρού.
  • Laser καυτηριασμός των αγγείων εντός του όγκου υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση, εμβρυϊκές μεταγγίσεις αίματος και εκκενωτικές αμνιοπαρακεντήσεις πιθανόν να χρειαστούν.
Τοκετός
  • Τόπος: νοσοκομείο με εντατική μονάδα νεογνών.
  • Χρόνος: 38 εβδομάδες. Νωρίτερα, εάν υπάρχουν ενδείξεις φτωχής  ανάπτυξης, εμβρυϊκής υποξίας ή ύδρωπα.
  • Μέθοδος: πρόκληση τοκετού με στόχο τον κολπικό τοκετό, εκτός εάν το έμβρυο είναι υδρωπικό και υποξικό.
Πρόγνωση

Τα συμπτωματικά χοριοαγγειώματα φέρουν υψηλό κίνδυνο περιγεννητικού θανάτου. Το νεογνό μπορεί να πάσχει από σοβαρή μικροαγγειοπαθητική αιμολυτική αναιμία και θρομβοκυττοπενία.

Κίνδυνος Επανεμφάνισης

Δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος επανεμφάνισης.

 

Πηγή: The Fetal Medicine Foundation